DSC07589

Ştiţi? Să vă aud / citesc… Păi da… nici nu aveţi cum, pentru că este un cuvânt inventat, care defineşte un joc amuzant cu paletele de ping pong, dar fără masă şi minge, ci cu… balonul.

Da, deci… (simt că nu aţi înţeles) Copilul este pasionat de mişcare, de orice fel. Este un fotbalist de picior stâng desăvârşit, spre deliciul tatălui lui (cică e mare chestie să şutezi cu stângul), are putere şi precizie la aruncarea cu mingea de handbal (mă rog, noi folosim minge mai uşoară) spre bucuria bunicului profesor de sport şi pedalează foarte bine (spre bucuria mea, că eu l-am terorizat cu bicicleta, că-mi era frică să nu ajungă, ca mine, la 30 de ani, fără să ştie să pedaleze).

Bine, bine, şi ce legătură are asta cu paletul? Are. Că trebuia să vă zugrăvesc întregul univers sportiv al lui Andrei, ca să înţelegeţi originea acestui joc care va face carieră. Aşadar, paletul a apărut în urmă cu jumătate de an, cam aşa… când Andrei atâta ne-a terorizat să ne jucăm în casă ping-pong, până am umplut toate colţişoarele şi toate sub-paturile (există cuvântul? :-)) cu mingi de ping-pong. În aceeaşi perioadă a dezvoltat şi o plăcere pentru jocul cu balonul. Aşa că, n-a fost decât un pas până la combinarea celor două. Ta-da!…

- Tati, ne jucăm palet?

- Ping-pong!

- Mami, ne jucăm palet?

- Ping-pong!

Până am realizat că e o prostie să tot corectăm copilul, că are dreptate. Nu era ping-pong, era PALET! :-)

Iar dacă nici acum n-aţi înţeles, vă ataşez o fotografie, dar mai târziu, când revine inventatorul de la grădiniţă.

PS: M-am gândit să scriu despre palet, pentru că suntem într-o zi cu meciul România – Grecia şi copilul a strigat de dimineaţă prin casă:

- Ro – mâ – ni – aaaa!

- Ce înseamnă România, Andrei?

- Când băieţii dau gol.

Deci am lămurit-o şi pe asta :-)